Vaši rezultati pretraživanja

Ljepota plitvičkih jezera

Objavio danka2023 na 19. listopada 2023.
0

Nacionalni park Plitvička jezera dijelom se nalazi na području Ličko-senjske županije, u kojoj Nekretnine Drakula nude razne nekretnine.

Ovaj predivni nacionalni park je šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Poseban zemljopisni položaj i specifične klimatske značajke pridonijeli su nastanku mnogih prirodnih fenomena i bogatoj biološkoj raznolikosti.

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu.

Na Plitvičkim jezerima nalazi se i izvor rijeke Korane, koja se napaja vodom iz jezera. Klima u nacionalnom parku je umjerena planinska.

Obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera poseban je doživljaj koji vam nikad neće dosaditi, ma koliko puta se odlučili na njega.

Izvor: Wikipedja

  • Napredno pretraživanje

    0 € do 1,000,000 €

    Dodatne opcije pretraživanja

Usporedi nekretnine